home | braderie | de woeker | horeca | hyppo | jeugdraad | kadeefeesten | seniorennamiddag|locaties


KADEEFEESTEN - THEMA KUNST
ZATERDAG 23/06


Op 23 juni 2018 vindt de 29ste editie van de Kadeefeesten plaats in de Hoogstraat.

Voor de Kadeefeesten 2018 hebben de dames van de Jeugddienst gekozen voor het THEMA ‘KUNST’. Dit met een knipoog naar de Adriaen Brouwer tentoonstelling dat in het najaar zal plaatsvinden in het Stadhuis.Éen van de vaste pijlers van de Kadeefeesten is de SPEELGOEDBEURS. Een plek waar speelgoed een tweede leven krijgt. De jury zal niet alleen een prijs uitreiken voor het mooiste kraam, ook de best verklede verkopers en de stand met de origineelste slogan worden in de prijzen gezet. We zijn ervan overtuigd dat de fantasie van de deelnemende kinderen prachtige creaties zal opleveren! Om de Hoogstraat om te toveren tot een kinderparadijs zijn verschillende ATTRACTIES, ANIMATIES EN WORKSHOPS voorzien.
Kinderen kunnen zich volledig uitleven op springkastelen, een obstakelbaan, een skelterparcours, de Speelbuis of het Colosseum Gladiatorenkussen. Voor de allerkleinsten is er een peuterzone voorzien.

Voor de creatievere kadeetjes zijn er open WORKSHOPS GRAFFITI, BREAKDANCE EN MADERAS. Maak je liever zelf een schilderij? Op de Kadeefeesten doen we dat met paintballpistolen. Benieuwd naar de VERHALEN VAN TANTE THEA met haar rode handtas? In haar woonwagen vertelt ze de gekste verhalen.Maak een leuke kunstfoto in de fotostand van Marthe Minnaert, laat een KARIKATUUR van jezelf tekenen of stap in een schilderij van Adriaen Brouwer. Krijg je maar geen genoeg van het Kunstige thema? Bezoek dan zeker de tentoonstelling rond Adriaen Brouwer gemaakt door de leerlingen van het eerste jaar van de Bernardusbron, Campus Technicum o.l.v. Mieke Vandriessche.

Doorheen de hele dag is er veel STRAATANIMATIE. Steltenlopers, muziek, dans, levende standbeelden, streetdance, voetbaljongleurs... De artiesten zullen iedereen verstelt doen staan met hun kunstzinnige optredens. Je vindt hen niet enkel in de Hoogstraat maar ook op de Markt, de Nederstraat en in de Broodstraat zullen ze verschijnen.We verzamelen om 16u45 op de markt voor de prijsuitreiking en de snoepenworp van de KBC. Afsluiten doen we om 17u met PLOP EN KWEBBEL. Haal jullie dansschoenen maar boven en oefen die Plopdans alvast!

LIJST ATTRACTIES EN ANIMATIES ATTRACTIES

Attracties
De Speelbuis - Skelterparcours - Peuterzone met Springkussen - Obstakelbaan - Gladiatorenkussen Colosseum - Springkasteel in de Hoogstraat, Nederstraat en Broodstraat - De Recycle Muziekkist - Karikaturist Bart Balls - Fotografiestand Marthe Minnaert - Kaatjes Kapsalon met gekke kapsels - Open breakdance workshop - Open graffiti workshop - Open Maderas workshop - Paintball atelier - Pony’s van Manège Kerselare - Speelgoedbeurs - Fotomuren Adriaen Brouwer - Tentoonstelling Adriaen Brouwer door eerste jaar Bernardusbron, Campus TechnicumAnimaties
Voetbaljongleur - Close-up Goochelaar - Trombo Tuba Toet - Fleur – Stelten act - Lof der zotheid – Leven standbeeld - Urban E-motion – streetdance - Sarah Toestra – Violiste - Kleine goochelaar - Tante Thea met haar Theaterwoonwagen - Plop en Kwebbel

Organisatie: Peter Decordier
M: +32 (0) 475 31 77 23
E: peter@dequbus.be

Sponsoring: Jaak Fontaine
M: +32(0) 497 52 20 65
E: info@jaakfontaine.be
bezoek ook onze andere evenementen: