Wij presenteren u graag en met trots het programma voor de komende Adriaen Brouwer Bierfeesten voor de Grote Markt in Oudenaarde.
Na het succes van de voorbije jaren zijn we het aan ons zelf verplicht om op hetzelfde elan door te gaan. Dat houdt in dat we ook dit jaar inzetten op de promotie van het Oudenaards bruin bier en veel sfeer.
Uiteraard blijven de feesten gratis.

Met dit programma wordt gemikt op een breed publiek en is getracht alle lagen van de bevolking aan te spreken. Vorig jaar hadden we een geslaagde editie met naar schatting 30.000 bezoekers. Een gratis gebeuren van deze omvang is, en blijft, echter een lastig gegeven voor de organisatie, maar fantastisch voor de bezoekers, de sponsors en de stad natuurlijk. We zijn dan ook trots dat we met de AB Bierfeesten opnieuw een fantastisch programma kunnen aanbieden. Dit kan echter alleen maar dankzij de tomeloze inzet van een pak mensen, waarvoor onze welgemeende dank!!! Het doet ons echter veel plezier te mogen vaststellen dat Oudenaarde in het laatste weekend van juni weer de centrale ontmoetingsplaats van de Vlaamse Ardennen is geworden. En vooral daarom is het ons te doen.

We zijn dan ook zeer dankbaar voor de financiële en andere inbreng van de Stad Oudenaarde en zijn inwoners, de brouwerijen Roman en Liefmans, maar zeer zeker ook met de medewerking van de vele ondernemers die hun zaak aan ons event koppelen. Ook dit jaar zien we hun aantal toenemen en daar zijn we zeer blij mee. Het bewijst dat de AB Bierfeesten een vaste waarde zijn die ook commercieel hun nut en belang hebben bewezen. Ik kan nu al meegeven dat we hen extra zullen verwennen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat het dankzij al die ondernemingen is dat de Bierfeesten gratis zijn, en ja, überhaupt georganiseerd kunnen worden.

Ook dit jaar plannen we opnieuw een zeer intensieve reclamecampagne met grote borden langs de wegen, in de gesproken en geschreven media en via flyers en affiches op alle mogelijke evenementen in de as Gent-Kortrijk-Aalst. Dankzij Gent Motors zal er de komende weken een Jeep Renegade rondrijden waardoor de AB Bierfeesten steeds in het straatbeeld aanwezig zijn. Daarnaast zetten we ook zeer sterk in op de nieuwe media en zullen we zeer opvallend opduiken op Facebook en onze website www.adriaenbrouwerbierfeesten.be. Ook dit jaar worden ook de after-movies die tijdens de feesten zullen gemaakt worden door Thibaut De Winter. Zo kan je de dag nadien jezelf en de sfeer nog eens herbeleven en blijft de editie 2016 van de AB Bierfeesten ook na afloop nog verder leven...

Inzake programmatie hebben we dit jaar geopteerd voor een Best-Off-editie aangevuld met onze sterke troef die we 2 jaar geleden zijn begonnen, namelijk de komst van niet evidente, opvallende 'oudere' artiesten. Geen evidente keuze, zeker gelet op het feit dat menig feest en festival er dit jaar de brui heeft aangegeven of een sabbatjaar inlast of nog, zijn laatste editie organiseert. Dit alles om toch maar aan te tonen dat dergelijke festiviteiten organiseren, vooral als die ook gratis zijn, niet evident is. Het blijft ook leuk om vast te stellen dat in dat weekend diverse manifestaties worden georganiseerd in het kader van de AB Bierfeestenen het is en blijft de bedoeling om elkaar zoveel mogelijk aan te vullen. Wij, als organisator op de grote markt, focussen op een iets oudere doelgroep.

Ook dit jaar verliezen we plaatselijk talent niet uit het oog. Op de 3 dagen zullen plaatselijke groepen en artiesten zich kunnen tonen aan een groot publiek. Vaste waarde op vrijdag blijft de verbranding van het Kelioothuisje.

Al enkele jaren is de evenementenhal de Qubus de vaste VIP ontmoetingsplaats voor de ondernemende regio en dat zal dit jaar niet anders zijn. In een zeer aangenaam kader leveren Slagerij-traiteur Blockeel,ABC Rent, Grizzly en De Groene Hoeve opnieuw een fantastisch kader om de gasten te ontvangen.

De opstelling op de markt blijft gelijklopend, wegens goed onthaald en vooral omdat de markt nu toch heraangelegd wordt. Het podium bijvoorbeeld blijft behouden aan de kant van het stadhuis. Er worden drankenstanden opgebouwd langs beide zijden op de markt met een extra toog achter de PA-toren. Ook dit jaar voorziet Safety Jogger/Paterick voor een heuse DJ-lokatie die achteraan op de markt worden opgesteld. Daarin zullen DJ's de muziek verzorgen tussen de optredens zodat er geen onnodige stiltes meer zijn op de markt en er dus altijd wel iets te beleven valt. Net als vorig jaar komen er op zondag opnieuw tafels en stoelen op de markt voor de bezoekers.

We leveren – samen met onze sponsors in elk geval een zware (financiële) inspanning om dit gebeuren te doen lukken met name ook ter promotie van het Oudenaards bruin bier. We kunnen alleen maar hopen dat de weergoden ons dit jaar opnieuw goed gezind zijn. Als dat lukt dan zijn we ervan overtuigd dat we opnieuw een topweekend tegemoet gaan.

Met vriendelijke groeten,
Namens de ‘Brouwerijen’ Roman en Liefmans, Carlo Roman – Gert Vanderhaeghen – Peter DecordierOrganisatie: Peter Decordier
M: +32 (0) 475 31 77 23
E: peter@dequbus.be

Sponsoring: Jaak Fontaine
M: +32(0) 497 52 20 65
E: info@jaakfontaine.bebezoek ook onze andere festivals: