Cleymans & Van Geel


Hier komt de uitleg over de artiest

  • Vrijdag, De Markt

Cleymans & Van Geel

Festivalpodium Markt

Vrijdag 24 juni: 21.15 - 22.30u

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zijn vrienden. Ze zijn zelfs beste vrienden. Noem ze gerust bloedbroeders. Dat zijn ze niet alleen aan de toog van het café, maar ook al meer dan 15 jaar op de planken. Op zoek naar een geldig excuus om de nieuwjaarsnacht van 2004 op een alternatieve manier door te worstelen, richtten de heren een Nederlandstalige coverband op. Deze groep ontpopt zich tot één van de vaste waarden op talloze binnen- en buitenpodia. Met een mix van onverwoestbare songs en de nodige dosis humor, maakt Vlaanderen kennis met Cleymans & Van Geel.

Hoewel de interne roep naar eigen muziek de laatste jaren steeds luider en luider klonk, was er altijd wel weer een reden om er niet aan toe te geven. Maar in 2020 bracht het duo Cleymans & Van Geel een allereerste album uit met eigen songs. Omdat het tijd werd. En omdat ze er gewoon belachelijk veel zin in hebben.

Hoewel hun debuutalbum in volle “Coronastorm” werd gereleased, stond het na al amper twee weken op nummer 1 in de Ultratopchart. Ook hun singles ‘Aan de liefde ten onder’, ‘Tijgers’ en ‘Heimwee’ deden het opmerkelijk goed in de hitlijsten. Cleymans & Van Geel staan als muzikaal duo nu echt volledig op de muzikale kaart.